Over Beeldbrug
training beeld en brein
info beelddenken

Jeugd Voortgezet Onderwijs

vanaf 12 jaar

Beeld & Brein® 12+

De methode werkt vanuit het principe dat niet de leerstof het probleem is maar de manier waarop het wordt aangeboden en verwerkt wordt. Door taal en beeld te combineren en te verwerken in een Beeld en Brein® Kaart kun je sneller, effectiever leren en beter onthouden.
Dit geldt voor alle kinderen, beelddenker of niet. Het is meestal een ééndaagse training.

Download Wetenschappelijk onderzoek Beeld en Brein® Methode

Download Wetenschappelijk onderzoek Beelddenken

Download lopend Wetenschappelijkonderzoek Beelddenken


Inzicht in de werking van je hersenen

Beeld & Brein® geeft je inzicht in de werking van de hersenen in het algemeen, maar vooral hoe jouw eigen hersenen en geheugen werken. Iedereen heeft sterke en zwakke kanten bij het leren. Je leert op een eenvoudige manier om deze te ontdekken, waardoor je gerichter kunt leren en werken. Je leert je sterke kanten extra te benutten en je zwakke kanten te versterken.


Het maken van een Beeld en Brein Kaart

Door het omzetten van tekst naar beeld maak je een Beeld en Brein Kaart. Nieuwe informatie kun je dan beter leren en onthouden. Er ontstaat overzicht. Het zijn kleine posters waarop al je leerstof voor een repetitie is samengevat door middel van lijnen, kleuren, schema’s, woorden en tekeningen. Op deze manier kun je ook een werkstuk, spreekbeurt en (boek)verslag opzetten.

Tekstbegrip

De training zorgt dat je een beter tekstbegrip krijgt. Met behulp van de kleurmethode pluis je teksten uit op hoofdzaken en bijzaken en onderlinge verbanden. Zo kun je snel en effectief een samenvatting maken. Deze samenvatting gebruik je dan voor het werkelijke leren en/of voor het maken van een Beeld & Brein Kaart.


Sterker staan!

Je leert ook om moeilijke situaties beter aan te kunnen. Dat leer je door middel van korte, gerichte oefeningen die je altijd en overal kunt doen.

Huiswerkplannen

Je leert orde te scheppen in de chaos in je hoofd en… agenda, zodat je je huiswerk beter kunt plannen en niet te lang achter elkaar leert. Zo kun je in minder tijd, meer (leer)werk verrichten en zul je merken dat het leren overzichtelijker wordt en sneller gaat..

Woordjes leren vreemde taal

Beeld en Brein® leert je hoe je woordjes kunt leren voor Engels, Frans of Duits op een voor jou passende manier.

Je werkt met een overzichtelijk cursusboek, zodat je ook thuis alles nog eens rustig kunt nalezen. Elke oefening wordt duidelijk beschreven. Het cursusboek geeft ook ouders en leerkrachten inzicht in wat er op de dag gedaan en geleerd is.

Kosten Beeld & Brein® 12+

De kosten voor deze training bedragen € 185,00 p.p. voor één hele dag of twee halve dagen. Het is ook mogelijk om de training individueel te volgen tegen uurtarief. (particulier of LGF(rugzakje) of PGB). Dit is inclusief:

U kunt zich opgeven via de site, door bij 'contact' het aanmeldingsformulier in te vullen en te versturen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BeeldBrug,

telefoon: 0517-418380 of 06- 51235093