Over Beeldbrug
training beeld en brein
info beelddenken

Over BeeldBrug

BeeldBrug geeft trainingen en heeft als doel kinderen te helpen om beter, sneller, leuker en effectiever te leren zonder stress of faalangstgevoelens. Je kunt pas effectief leren als je in balans bent met jezelf.

BeeldBrug verzorgt trainingen voor jeugd van 9 tot 18 jaar, onderwijsbegeleiders, leerkrachten en ouders volgens de Beeld en Brein methode.

Voor wie?

Beeld en Brein® is toegankelijk voor iedereen vanaf 9 jaar in het Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO en HBO. De training is gericht op het ontdekken van nieuwe manieren van leren; iedereen kan meedoen. Het is niet van belang of je al veel weet of hoe oud je bent. Iedereen begint op hetzelfde niveau. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om beter en sneller te leren en alles goed te onthouden……..en wie wil dat nu niet?

Als je leerproblemen hebt (zoals dyslexie, beelddenken, AD(H)D) dan is deze training ook geschikt voor jou. De training combineert het talige en het beeldende bij het verwerken van de lesstof, waardoor leerstof sneller blijft hangen. Het automatiseren gaat ongemerkt en je benut zo alle mogelijkheden van je hersenen. Je krijgt vertrouwen in jezelf en leert trots zijn op wat je eigenlijk al lang kunt.

Door wie?

Ik ben Arjaantje Hofstra-de Koning, moeder van twee zonen.
Vanuit mijn werk als fysiotherapeute heb ik altijd speciale belangstelling gehad voor kinderen met een motorische achterstand; vaak ging dit samen met leerproblemen op school.

Toen bleek dat onze jongste zoon een beelddenker was, heb ik mij verdiept in wat beelddenken precies inhoudt. Zo kwam ik eerst in contact met Bureau Ojemann en later met Beeld & Brein®, waar onze beide kinderen (beelddenker en niet beelddenker) de training Beeld & Brein 12+ ® hebben gevolgd. Allebei hebben ze hier baat bij gehad, waardoor het leren leuker werd en de leerstof beter onthouden werd.


Door hun ervaringen, het plezier dat ze ervan hebben en de wetenschap dat het werkt, ben ik gecertificeerd Beeld & Brein Trainer geworden.